De Winkel

Naast het eigen geteelde fruit hebben wij ook een ruime keuze aan groenten. Ook vergeten groenten zoals pastinaken, schorseneren en meirapen zult u in ons assortiment aantreffen. Kijk eens bij de recepten voor inspiratie.
U vindt bij ons in de winkel heerlijk vers fruit, groenten, diverse kaas, waaronder geitenkaasjes,  zuivelproducten, diverse smaken heerlijk boerenijs en een klein assortiment biologisch vlees.

We hebben heerlijk 100% zuiver en ongezoet vruchtensap en dubbelsap in verschillende smaken.
We verkopen diverse salades, lekker voor op brood en op toastjes.

Veel van het fruit is eigen teelt en komt uit de eigen boomgaard. Het vlees, de zuivelproducten en de meeste kaassoorten zijn regioproducten en komen van bedrijven in de regio.

streekwinkel-Roest-2s

De geschiedenis van het fruitbedrijf

Het fruit telen zit de familie Roest in het bloed: in 1912 teelden zij fruit in Leusden en werd dit met paard en wagen bij klanten in Hilversum aan huis gebracht. De familie Roest is vlak voor de oorlog op de Utrechtsestraatweg in Harmelen komen wonen.
Toen zij op dit bedrijf kwamen, werd hier al fruit in een winkel verkocht. De familie heeft de landwinkel en het fruitteeltbedrijf voortgezet. In het begin was er alleen huisverkoop tijdens de oogsttijd en in de weekenden, tegenwoordig is de landwinkel de hele week open, behalve op dinsdag.

De hoofdtak van het teeltbedrijf was oorspronkelijk de pruimenteelt, daarnaast werden appels en peren geteeld. Tegenwoordig zijn de pruimen grotendeels vervangen door kersen. Appels en peren hebben nog steeds een belangrijk aandeel in het bedrijf, met aardbeien en kersen als seizoensvruchten.

aarbeien-2 Pinova pompoenen-2S pastinaak vijgen-S